Info

IMG_4373 (2)Perustin blogin kannustaakseni itseäni saamaan valmiiksi kunnianhimoisen 168-sivuisen sarjakuvan (ensimmäisen osan, trilogia on tarkoituksena). Teen koska en voi olla tekemättäkään. Minua ajaa palo. En lainkaan ymmärrä mikä se on, ehkä tarinankerronnan palo. Oliver ja Viliver ovat kuuluneet elämääni yhdessä siskoni kanssa jo yli 20 vuotta, keksimme ne ollessamme pieniä lapsia. Muita sarjakuvia ovat lapsuuteni päiväkirjat täynnä, mm. suhdedraamaa sisältänyt antropomorfinen kissasarjakuva Marino.

Sytyn: esiteollisen vallankumouksen aikaisesta kirjallisuudesta (Charles Dickens, Brontët, Tolstoi, Dostojevski, Edgar Allan Poe..), 1600-luvun laivoista, tietokonepeleistä (Dark Souls 3, Skyrim, Half-Life 2, Dota 2, Assassin’s Creed Black Flag.. minut voi lisätä steamissä: GoodDollyBadDolly) sekä dynaamisesta musiikista (klassisesta musiikista psytranceen ja siitä Dimmu Borgiriin). Olen kiinnostunut myös EU:n ja politiikan kiemuroista, historiasta, kansantaloustieteestä ja aluekehityksestä sekä muista yhteiskunnallisista ilmiöistä (siksi opiskelenkin yhteiskunnallista alaa yliopistossa).

Tämä sarjakuvakin on hieman kantaaottava siinä mielessä että mielestäni Suomessa on rikas pikkukyläkulttuuri jota täytyisi vaalia. Itse pidän suomalaisista ns. tuppukylistä ja niiden potentiaalista. Pikkukylän kasvattina olen itsekin vähän juntti, en ymmärrä vieläkään 10 vuoden kaupunkiasumisen jälkeen joitakin paljasjalkaisten kaupunkilaisten aivoituksia. En usko että on viisasta katsoa tulevaisuuteen yksisilmäisesti siten, että Suomen tulevaisuus on kaupungistumisessa ja maaseudun autioitumisessa. Se lisää kilpailua kaikesta; opiskelupaikoista, asunnoista, työpaikoista. Se eriarvoistaa ja yksipuolistaa markkinat, koska pienet toimijat eivät pärjää kilpailussa (eikä niiden anneta pärjätä koska ne yritetään ostaa tai muuten hävittää pelikartalta – nostan hattua esimerkiksi Minimanin omistajalle, joka ei ole suostunut myymään liiketoimintaansa). En halua että markettivalikoimamme on yhtä X- ja Y-ryhmää vaan että meillä olisi laaja ja kirjava valikoima erilaisia kauppoja ja yrityksiä. Pidän globalisaation ja erityisesti vapaakaupan vaarana myös maailman yksipuolistumista. En haluaisi että kaupunkimme näyttävät tulevaisuudessa samalta. Niissä ovat samat ketjuliikkeet, samat hotellit, samat terveysasemat, samat ruoat, samoin ajattelevat ihmiset.

Uskon maailmassa kaikenlaiseen dualismiin ja tämän dualismin tasapainoon. Siksi en ole sosialisti enkä kapitalisti – molemmissa on puolensa mutta kumpikin ääripää on huono ja mitä kauemmaksi ne erkanevat toisistaan sitä enemmän ne alkavat muistuttaa toisiaan, molempia leimaavat tasapäistäminen, ahneus, kateus ja yksilönvapauksien rajoittaminen.

Naisen elämässä dualismi korostuu. Yhtenä päivänä olet Dr. Jekyll, seuraavana Mrs. Hyde. Sarjakuvat viehättävät ehkä samasta syystä. Niissä on mustaa, niissä on valkoista, mutta vasta harmaasävyt tuovat niihin syvyyttä ja kauneutta.